A szálláshelyek minősítéséről

Elsősorban olyan, az ifjúság igényeire specializált, a Szálláshelyek Minősítési Eljárásrendjében foglalt bekerülési kritériumoknak megfelelni képes szálláshelyeket szeretnénk bevonni, amelyeknek lehetőségük van 2022. június 20. és 24. és/vagy 2022. június 27. és július 1. között iskolai csoportokat fogadni.

A minősítés célja, hogy segítséget nyújtson a pedagógusoknak, hogy az általuk megvalósítandó tematikus alkalmakhoz megfelelő szálláshelyet  találjanak.

Azonfelül, hogy a minősítési folyamatban való részvétel feltétele a programba való bekerülésnek, a szálláshellyel kapcsolatos információk több ezer potenciális vendéghez jutnak el.

Ez a címke azt jelzi, hogy a szálláshely nyilatkozott arról, hogy képes megfelelni a 9 bekerülési kritériumnak, továbbá részletesen feltöltötte a szálláshelyével kapcsolatos adatokat, aláírta a Szolgáltatói nyilatkozatot, ám az még postai úton nem érkezett meg az Oktatási Hivatal részére. A helyszínbejárás még nem történt meg, így a megadott adatok valóságáról az Oktatási Hivatal munkatársai még nem tudtak meggyőződni. A szálláshely a tematikus alkalmak megszervezésére már bevonható, de a tematikus megfeleltetésnek még nincs eredménye.

- A minősítési eljárásnak megfelelt, és a 8 témamodul közül a megjelölt témamodulokra ajánlott. (A szálláshely felkerül a portálra ajánlásokkal együtt.)

- A minősítési eljárásnak megfelelt, de témamodulra való ajánlás nélkül. (A szálláshely ajánlások nélkül kerül fel a portálra.)

- A szálláshely felülvizsgálatra visszaküldve. Ez esetben valamely bekerülési kritérium(ok)nak nem felel meg a szálláshely. Amíg ez az állapot fennáll, nem kaphatja meg a minősítését.

- A minősítési eljárásnak nem felelt meg. (A szálláshely nem kerül fel a portálra.)

Ebben az esetben az adott évben nem vehet részt a programban.

Ha egyik témamodul kapcsán sem sikerül megszerezni az „ajánlott” minősítést, úgy a portálon nem jelenik meg témamodulra vonatkozó ajánlás, de a szálláshely elérhető lesz a pedagógusok számára.

Következő évre vonatkozóan – pl. bizonyos fejlesztéseket követően - a szolgáltató igényelheti az újbóli minősítést, ezáltal lehetősége nyílik olyan témamodul ajánlásokra, amelyeket az első évben nem szerzett meg.

Az Oktatási Hivatal csak pozitív minősítést publikál az Alprojekt portálján.

Ha egy szálláshely nem felel meg az elvárásoknak, akkor nem kerül fel a honlapra.


Szálláshely-szolgáltatóként lehetőségük van arra, hogy a portálon jelezzék a pedagógusok felé, ha az adott időszakban nem tudnak több csoportot fogadni. A funkció beállításához készült segédlet ide kattintva érhető el.