Játékos feladatok a nyárra - Csodaszarvas foglalkoztatófüzet 2.

Ó-IÓ-CIÓ-ÁCIÓ-KÁCIÓ-AKÁCIÓ-VAKÁCIÓ!

„És meleg az idő, a diák táborba jár, mert most van szünidő.” Szinte halljuk fülünkben a klasszikus, nyarat ünneplő slágert, de mi rád szabtuk kicsit a szövegét, hiszen társaiddal együtt egy izgalmas és felejthetetlen nyári tábor elé néztek. Újabb tanév végére ért a csapatod, és sok tanulás, dolgozat és házi feladat után most csak az a dolgod, hogy jól érezd magad.

Mielőtt jó pár hétre teljesen búcsút intetek az iskola falainak és tanáraitoknak, egy izgalmas kalanddal ünnepelhetitek és zárhatjátok le a mögöttetek álló tanévet. Használd ki az időt, légy nyitott mindarra, amivel tanáraitok készültek. Ha bentlakásos tábor résztvevője vagy, fürödj az új helyszín és a távolság adta lehetőségekben, fedezd fel a környéket, ismerd meg a nevezetességeket, és fejben „fotózz le” mindent, hogy később is fel tudd idézni, amikor a családodnak tartasz élménybeszámolót! Ha pedig napközis táborozó vagy, feledkezz el egy hétre arról, hogy ezek az iskolád falai, s tekints rájuk más szemmel, hiszen most egészen új tapasztalatok, élmények és meglepetések helyszínévé válnak.

Bandázzatok és örüljetek egymásnak társaiddal, hiszen most tényleg megmutathatjátok, mi mindenre vagytok képesek – és akár egymás új oldalait is megismerhetitek! Vessétek hát bele magatokat a kalandokba, és élvezzétek a nyár minden percét!”