Élmény tanítani 2. - Ötletek a mindennapokra

Kedves Pedagógus!

A jó pap holtig tanul – tartja a közmondás. A jó pedagógus is.

Éppen ezért az Oktatási Hivatal EFOP-3.2.15-VEKOP-17-2017-00001 „A köznevelés keretrendszeréhez kapcsolódó mérési-értékelési és digitális fejlesztések, innovatív oktatásszervezési eljárások kialakítása, megújítása” című projekthez tartozó „Tematikus informális és nem formális tanulási alkalmakhoz kapcsolódó tanulási formák módszertani megalapozása” című alprojekt keretében olyan módszertani kiadványsorozatot is megjelentetünk, amely kifejezetten a pedagógusokat segíti a játékos, élménygazdag tanítás melletti elköteleződésben sok gyakorlati, a mindennapok tanulási-tanítási folyamataiba jól beépíthető feladatok mentén.

A sorozat első kötetében a „Játékból tanulás”, a „Közösségépítés” és a „Motiváció” témák körüljárásával igyekeztünk kézzel fogható szakmai segítséget nyújtani.

Az országos – a tapasztalatcserét is szolgáló – műhelyek során összegyűjtöttük és feldolgoztuk azokat a kérdéseket, problémafelvetéseket, amelyek hangsúlyozottan foglalkoztatják a pedagógusokat. Erre alapozva újabb három területet vettünk szakmai górcső alá, ezek: a „Korosztály-specifikus személyiségfejlesztés”, a „Pedagógiai/pedagógusi kommunikáció” és a „Nehéz témák az iskolában”.

Mindhárom témát a projekt speciális nézőpontjából – a játékos, élményalapú tanulásból/tanításból – dolgoztuk fel. A játékos gyakorlatok tanulságosak, megoldásokat kínálnak, ugyanakkor élvezetesek.

Bízunk benne, hogy sikerült jól használható kiadványt készítenünk, mely inspiráló és elgondolkodtató módszertani segítséget nyújt a komplexebb pedagógiai feladatok megoldásához.

További jó munkát kívánunk!

A Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program csapata